29.11. Vierailu Raamattukodilta

Raamattukoti (Home for Bible Translators and Scholars in Jerusalem, Inc. – HBT) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Sen tavoitteena on tukea raamatunkääntäjiä ja tutkijoita Raamatun hepreaan, Israelin historiaan ja kulttuuriin sekä raamatullisiin paikkoihin liittyvän tietämyksen syventämisessä. Tämä tapahtuu aidossa ympäristössään, Raamatun maassa – Israelissa.

Kodin tärkein “tuote” on kuuden kuukauden mittainen, erityisesti raamatunkääntäjille ja käännöskonsulteille suunniteltu vuotuinen koulutusohjelma, joka toteutetaan yhdessä Jerusalemin Heprealaisen yliopiston kanssa. Vuodesta 1995 alkaen tämän kurssin on käynyt jo 149 opiskelijaa noin 40 maasta, edustaen noin 100 käännösprojektia.

Raamatunkääntäjien ja -tutkijoiden Koti avattiin 1. maaliskuuta 1994 Mevasseret Zionissa, yhdessä Jerusalemin kaupunginosista. Sen ovat perustaneet raamatuntutkijat Mirja (o.s. Syväntö) ja Halvor Ronning.

Raamattukodin toimintaa tulevat esittelemään Virpi Leino ja Maarit Kattilakoski. Virpi Leino avaa Raamatun helmiä hepreankielisestä alkutekstistä käsin.