Raamattuvuosi

15. Olet myös jo lapsuudestasi asti tuntenut pyhät Kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. 16. Koko Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, ja se on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa, 17. jotta Jumalan ihminen olisi täydellinen ja varustautunut kaikkiin hyviin tekoihin.”  (2. Tim. 3:15-17)

Jatkuvasti kuulemme uutisia siitä, miten lukeminen vähenee. Valitettavasti tämä saattaa koskea myös meitä uskovia ja jopa meidän innokkuuttamme lukea Raamattua.

Kuitenkin Raamattu on ihmeellinen kirja. Se on sitä alkuperältään, sisällöltään ja vaikutukseltaan. Meillä on suuri etuoikeus saada lukea tällaista kirjaa. Ja toisaalta sen lukematta jättäminen on suuri vahinko.

Alkavan vuoden yleiseksi teemaksi halusimme vanhimmistossa nostaa Raamatun ja tämä esitys hyväksyttiin seurakunnan syyskokouksessa.

Teeman mukaisesti haluamme nostaa esille Raamattuun liittyviä asioita. Kevään aikana on mm. tulossa opetuspäiviä Raamatun tulkinnasta sekä Vanhasta ja Uudesta testamentista. Syksylle on suunniteltu opetuksia joistakin Raamatun kirjoista. Mielenkiintoinen kokonaisuus tulee myös olemaan maaliskuun opetussarja 10 käskystä, joita käydään läpi sunnuntain saarnoissa.

Toinen puoli tätä teemaa on henkilökohtainen Raamatun lukeminen ja tutkiminen. Teeman avulla haluamme innoittaa tietenkin lukemaan Raamattua. Käytännön haaste, johon haluan sinua kutsua, on Raamatun lukeminen läpi tämän vuoden aikana. Se voi tuntua paljolta, mutta siihen riittää n. 4 lukua / päivä. Lukemisen tueksi on saatavilla erilaisia lukuohjelmia. Samalla haluamme rohkaista pelkän lukemisen lisäksi tutkimaan Raamattua. Siihenkin on hyviä apuja olemassa, esim. viime vuonna julkaistu Sana elää -kommentaariraamattu.

Tärkein apuneuvo on ristityt kädet. Luetaan Sanaa rukoillen ja pyytäen Jumalalta apua paitsi sen ymmärtämiseen, niin myös Sanan toteuttamiseen. Luotetaan ja odotetaan, että Jumala edelleenkin vastaa Sanastaan, kun sitä haluamme tutkia ja noudattaa.

Siunausta sinulle alkavaan vuoteen ja Raamatun lukemiseen!

Tommi Hintsanen