18.11. Kohdataan! – Peruutettu

Tapahtuma pyritään järjestämään keväällä!

Diakonisessa koulutuspäivässä saamme kurkistuksia viittomakielisten maailmaan ja voimme luoda uusia yhteyksiä kuulevien ja viittomakielisten välille. Päivä on tarkoitettu sekä kuuleville että viittomakielisille. Päivän opetukset ohjaavat ja rohkaisevat toistemme kohtaamiseen ja näitä saamme harjoitella ihan käytännössäkin.

Ohjelma:

9.30 Aamukahvit
10.00  Avaus, Tommi Hintsanen
10.15  Opetus 1 + keskustelua: Lähimmäinen! Kuinka kohtaan hänet?, Marika Jouhki
11.15  Opetus 2 + keskustelua: Viittomakielisten kohtaaminen, Marjukka Anttila
12.00 Ruokailu
13.00  Kokemuksia kohtaamisista kuulevilta ja viittomakielisiltä
13.30  Viittomakielisten maailma

  • kulttuuri
  • viittomakieli
  • hengellisen työn historiaa viittomakielisten keskuudessa

14.15 Miten kohtaan käytännössä?

  • harjoitellaan muutamia viittomia
  • tulkin kautta toimiminen
  • ryhmäkeskustelua, ryhmissä kuulevia ja viittomakielisiä

15.00 Päätös
Kahvit

Päivän hinta on 30€ ja se sisältää ruokailut ja juuri ilmestyneen Hyvällä sydämellä -opaskirjan diakoniasta (norm. hinta 28€)

Päivän opetuksista vastaavat:

Marika Jouhki

Marika on Suomen Helluntaikirkon kuurojen työn johtaja ja diakoni. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus työstä viittomakielisten keskuudessa. Marika toivoo, että koulutuspäivä avaisi näkymiä viittomakielisten maailmaan ja haluaa toivottaa kaikki tervetulleeksi Forssaan.

Marjukka Anttila

Marjukka on espoolainen erityisluokanopetttaja ja vastaa Helluntaikirkossa kehitysvammaistentyöstä järjestäen mm. joka kesäisiä Käsi Kädessä -kehitysvammaisten leirejä. Marjukka on osallistunut Hyvällä sydämellä -kirjan kirjoittamiseen. Hänellä on paljon kokemusta myös toimimisesta vieraskielisten parissa. Erityisesti Marjukka on kehittänyt selkokielistä Raamatun opettamista mm. kehitysvammaisten ja maahanmuuttajien opetuksessa. Ihan viimeiseksi hän on kouluttanut kuuroja hyödyntämään selkokielistä opetusmateriaalia viittomakielisten kehitysvammaisten ja maahanmuuttajien parissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä linkistä 5.11. mennessä.

Lue myös nämä

16.-18.8. Nuorten Kipinä-leiri

KIPINÄ-nuortenleiri on pian täällä!????Teemana meillä on USKON Kipinä, mistä Siilinjärven Coti-seurakunnan nuorisopastori Roni Samuel (tunnetummin rap-artisti Roisi Roni @ronisvmuel) tulee opettamaan. ???? Nuortenleiri on toteutettu yhteistyössä

Lue lisää »

30.6. FamiJumis

Koko perheen puistojumalanpalveluksessa on huomioitu eri ikäiset ja erilaiset ihmiset. Musiikki, kaiken ikäisten ohjelma ja puheenvuorot johdattavat löytämään kestävän pohjan elämälle Jumalan yhteydessä. Lopuksi mehu-

Lue lisää »
Scroll to Top